Handelsmissie en conferentie “Europe meets the Americas”, 5 t/m 8 mei op Aruba

Van 5 tot en met 8 mei 2013 wordt op Aruba de handelsmissie “Europe meets the Americas” gehouden. De organisatie hiervan is in handen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Arubaanse overheid. De handelsmissie richt zich op het gezamenlijk grijpen van kansen op de snelgroeiende markten van Latijns-Amerika. Vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken begeleidt Simon Smits, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie, de economische missie.
Deelname aan “Europe meets the Americas” is bijzonder interessant voor ondernemers en investeerders die zaken willen doen met Latijns-Amerika; In het bijzonder Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama en Venezuela, de Koninkrijkslanden en Caribisch Nederland. Via deze landen hebben zij een potentieel bereik van ruim 400 miljoen consumenten.

Deelname staat open voor bedrijven uit onderstaande sectoren: duurzame technologie (energie, mijnbouw, landbouw, infrastructuur en transport);logistiek en infrastructuur (opslag, distributie, be/verwerking; haven, luchthaven), toerisme(opleiding), financiële dienstverlening en bedrijfsondersteuning, water(-werken) en retail. Bedrijven en investeerders die gevestigd zijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

De economische missie start op 5 mei met een regionale ambassadeurs conferentie. Op 6 mei vindt een zakelijke conferentie plaats. Die conferentie gaat uitgebreid in op de handelsmogelijkheden vanuit het Koninkrijksverband en Aruba. De conferentie biedt een unieke kans om vanuit één locatie binnen het Koninkrijk contacten te leggen met potentiële handelspartners en afnemers in Latijns-Amerika. De ambassadeurs van het Koninkrijk in de regio en enkele consuls-generaal nemen eveneens deel. Op 7 en 8 mei worden voor de deelnemers onderling matchmaking afspraken gepland. Aanmelden kan via de website eumeetsamericas.com.

Voor bedrijven uit Europees en Caribisch Nederland die gegarandeerd potentiële zakenpartners uit de Latijns Amerikaanse landen willen ontmoeten, bestaat een op maat gemaakte dienstverlening door het Agentschap NL (EVD). Aan de hand van het bedrijfsprofiel en specifieke wensen worden voor hen afspraken gemaakt met potentiële zakenpartners die met dat doel worden aangezocht. De organisatie streeft naar 4 tot 6 afspraken per deelnemend bedrijf. Naast bedrijven uit de bovengenoemde landen zijn ook bedrijven uitgenodigd uit andere landen in Latijns-Amerika. Ook met hen kan tijdens de conferentie worden gesproken.

Meer informatie over deze tailormade matchmaking is te vinden op: http://www.agentschapnl.nl/agenda/economische-missie-naar-aruba. Ook kan men contact opnemen met RCN eenheid Economische Zaken.