Grote interesse van Europees Nederlandse investeerders

In een persbericht van het openbaar lichaam Bonaire meldt de afdeling communicatie dat Bonaire weer in trek is bij investeerders en dat er gunstige investeringsmogelijkheden zijn voor het Nederlandse Bedrijfsleven in Bonaire.

Vorige week waren er positieve berichten over de behaalde resultaten van het Bonaireaanse Bestuurscollege in Nederland tijdens de Caribisch Nederlandse week. Nu komen er meer positieve berichten. Nadat Bonaire een Openbaar Lichaam werd binnen Nederland lijkt het erop dat er meer rust en stabiliteit is gekomen. Dit wordt gelukkig ook opgemerkt door de grote investeerders. Het bestuurscollege is zeer blij met de positieve ontwikkeling dat het investeringsklimaat op Bonaire weer lijkt aan te trekken.

Dankzij het feit dat Bonaire openbaar lichaam geworden is van Nederland, werd het mogelijk om het investeringsklimaat een positieve stimulans te geven. Onlangs gemaakte afspraken tussen Bonaire en Den Haag om bijvoorbeeld de vastgoedbelasting te verlagen van 1,0 naar 0,8 % en de vastgoedbelasting voor hotels (en appartementen met volwaardige gemeenschappelijke hotelvoorzieningen) te halveren van 0,8 naar 0,4% zullen een gunstig effect hebben op investeerders. Daarnaast biedt het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, Investeringen en Milieu tal van aantrekkelijke ondernemingsfinancieringen, zoals ondernemingsfinancieringen, microfinancieringen etcetera. Afgelopen jaar zag de Europees Nederlandse investeerder Gerard van der Tweel al volop investeringsmogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven in Bonaire.

Het Bestuurscollege had een vergadering met de heren Gerrit Tijhuis en Hans Schellevis. Beide Europees Nederlandse investeerders gaven aan grote interesse te hebben om verder te investeren in Bonaire. Vastgoedmagnaat Gerrit Tijhuis is onder andere de initiatiefnemer geweest van het Watervillas Bonaire projekt, hetgeen momenteel wordt uitgebreid. Tijhuis gaf eerder in een commentaar aan “in feite blij te zijn dat je Nederland niet hoeft te verlaten om een van de mooiste plekjes ter aarde (Bonaire) te bezoeken! De heer Hans Schellevis is zeer bekend omdat hij eigenaar is van het prachtige Chogogo Resort in Curacao. Wellicht gaan de heren Tijhuis en Schellevis ook een Chogogo Resort aantrekken voor Bonaire.