Gratis tweede kans onderwijs voor volwassenen bij MBO van SGB

Naast steeds meer opleidingen voor jongeren, biedt het mbo van Scholengemeenschap Bonaire ook opleidingen aan voor volwassenen. Die BBL-opleidingen (beroeps begeleidend leren = 4 dagen, 1 dag op school) leiden ook op voor wettelijk erkende diploma’s. De BBL-opleidingen zijn de komende jaren nog gratis, ook voor 30-plussers .

Deze studenten betalen alleen voor de lesboeken en de licenties voor digitale lesprogramma’s. In september starten er BBL-opleidingen voor:
Monteur Elekrotechnische Installaties (niveau 2); Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 3) voor werkers in de kinderopvang en buitenschoolse opvang; Bouw Breed (niveau 2); Horeca Kok (niveau 2).

Personen die belangstelling hebben om aan een van deze opleidingstrajecten mee te doen kunnen bellen naar 7178142 of een email sturen naar secretariaat@beroepsonderwijsbonaire.org voor een aanmeldformulier. Er wordt dan een afspraak gemaakt met de betreffende opleidingsmanager.
Wie een wens heeft voor een heel andere BBL-opleiding is ook welkom om die wens te bespreken. MBO SGB zal haar best doen om deze wens om te zetten in een opleidingsaanbod.