Geslaagde mini-congres om lezen te stimuleren

Stichting Lesa ta Dushi heeft afgelopen zaterdag, 14 september, een mini-congres gehouden onder de titel: Lezen als basis voor een goede ontwikkeling. Het congres was special voor docenten, het bibliotheek personeel, het centrum voor Jeugd en Gezin en anderen die zich in hun dagelijkse werk bezighouden met het stimuleren van kinderen om te lezen. De stichting was tevreden met de opkomst.

De stichting is opgericht omdat men heeft geconstateerd dat veel kinderen niet goed kunnen lezen en ook moeite hebben om te begrijpen wat ze lezen. Het doel van de Stichting Lesa ta Dushi is om Bonaireaanse kinderen van vier tot veertien jaar te stimuleren om meer te gaan lezen. De stichting wil dit doel in een periode van minimaal vijf jaar bereiken. Er waren verschillende sprekers tijdens het congres: de oprichter van de stichting Monica Clarinda, voorzitter Xiomara Frans, Hans Els (namens gedeputeerde Serfilia), Ria Geerse (docent aan hogeschool Utrecht) en Olga Bukley, voorzitter van Fundashon Bonochi Drumi Dushi van Aruba.

Stichting Lesa ta Dushi zal in de toekomst verschillende activiteiten en proyecten organiseren voor de hele bevolking van Bonaire.