Gedeputeerde Serfilia zet in op “Bonaire beweegt!”

Aankomende zondag 23 september 2012 vindt de derde Ciclovia plaats: dit omhelst een sportmiddag waarbij allerlei soorten sport gratis kunnen worden uitgeoefend, bv fietsen, skateboarden, volleybal, watersporten of tae-bo. Ook zijn er diverse informatiestands die gezondheidsvoorlichting geven. Gedeputeerden Sportzaken Servana Serfilia en James Kroon roepen iedereen op Bonaire op om ook aanwezig te zijn op de Ciclovia vanaf 14 uur op de promenade tussen Playa Lechi en het Bestuurskantoor.

Het speciale event Ciclovia past in het nieuwe sportbeleidsconcept ‘”Boneiru Aktivo i salu”, welke hoogstwaarschijnlijk later dit jaar door de Eilandsraad vastgesteld zal worden. Gedeputeerde Silvana Serfilia:“De maatschappelijke waarde van sport en bewegen is groot en Bonaire heeft behoefte aan een integraal en duurzaam beleid waardoor de opbrengsten van de inzet van alle betrokkenen toeneemt. Doelstelling is om via sport en bewegen te investeren in participatie, gezondheid en leefbaarheid. Te denken valt aan participatie van risicogroepen, aan bewegingsprogramma’s om obesitas tegen te gaan en aan een intensivering van het wijkgebonden werk door sport- en bewegingsconsulenten. Ook zal sportdeelname gestimuleerd worden om talent een kans te geven”.

De Bonaireaanse overheid is bezig meteen integrale sportagenda met sportevents, die er hopelijk toe zullen leiden dat meer Bonaireanen gaan sporten en bewegen. Op deze wijze zal er een gezondere lifestyle bereikt worden op het eiland, zodat opkomende ziektes als obesitas en hypertensie minder vaak zullen voorkomen. Naast de Ciclovia aanstaande zondag vinden er nog meer sportactiviteiten plaats zoals voetbaltoernooien, tennistoernooien en de Kareda di Lito. Het bestuurscollege vindt het een goed initiatief dat het Bonaireaanse bedrijfsleven zich ook inzet voor de “gezonde” zaak en dat het bedrijfsleven sport stimuleert; ook hoopt het college dat andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.

“Het uiteindelijke doel van de Bonaireaanse overheid is om de Bonaireaanse burger bewust te maken dat beweging van essentieel belang is voor de algemene gezondheidsbevordering en dat de overheid alle voorwaarden zal schappen om dit te bereiken”, aldus gedeputeerde Servana Serfilia.