Expositie van kunstenares Liek

Kunstenares Liek exposeert sinds 25 juni in het Belastingkantoor. Haar werk is zowel van binnen als van buiten het kantoor te bekijken, en zal regelmatig gewisseld worden. De expositie duurt tot 25 augustus.

Kunstenares Liek woont sinds kort op Bonaire, en dit is de eerste keer dat we haar werk hier kunnen bezichtigen. Liek noemt haar werk ‘Papieramiek’, dit is een techniek die ze zelf ontwikkeld heeft. Door het papier te bewerken met een speciale lijm kan ze er vorm aan geven. Het papier wordt zo hard dat er alleen nog maar in gezaagd of geboord kan worden om de vormen verder te behandelen. Hierdoor is het werk vrijwel onkwetsbaar en weegt het weinig, maar het lijkt heel zwaar, alsof het keramiek of metaal is. Haar werk is vrijwel altijd drie-dimensionaal, momenteel staan er verschillende schalen en objecten in het Belastingkantoor.

Liek zegt; ‘De mooiste vormen en materialen liggen vaak gewoon op straat en wij zien ze meestal niet en lopen eraan voorbij of zelfs overheen. Juist deze vormen en kleuren zijn voor mij een bron van inspiratie.’

De expositie vindt u in de hal van het Belastingkantoor aan de Kaya L.D. Gerharts 12, en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Belastingkantoor, maandag t/m donderdag 08:00-16:00 en vrijdag 08.00 – 15:30 uur.