Emigratie naar Bonaire neemt toe

De belangstelling voor emigratie vanuit Nederland naar Bonaire neemt toe. Dit blijkt onder andere uit de toenemende belangstelling voor Bonaire als (re-) emigratiebestemming bij de bezoekers aan de EmigratieBeurs in Nederland. Op de beurs is een zogenaamde Caribische Straat met diverse makelaars, verzekeringsbureaus, verhuisbedrijven, emigratie begeleidingsbureaus, zoals Ban Boneiru Bèk en de overheid. Al deze exposanten merken de toenemende belangstelling bij bezoekers, die op zoek zijn naar een baan, of bij bezoekende ondernemers, die een nieuw bedrijf willen opzetten of willen investeren in het Caribische gebied.

Economische groei en vergrijzing laten emigratie toenemen
Momenteel emigreren jaarlijks meer dan 5.000 personen naar het Caribische gebied om daar te gaan wonen, werken of te ondernemen. Dat zijn er 14 per dag. De stijgende vraag naar geschoold personeel en nieuwe ondernemers in het Caribische gebied wordt op de eerste plaats veroorzaakt door de ambitie van het Caribische gebied om de gezamenlijke handel te vergroten en te investeren in o.a. energieopwekking, infrastructuur, landbouw- en visserij, gezondheidszorg, toeristische sector en ICT en op de tweede plaats door de internationale vergrijzing, waardoor er sprake is van noodzakelijke vervanging van personeel.

Uitbreiding Caribische gebied op EmigratieBeurs
Gezien de toenemende belangstelling zal de directeur van de EmigratieBeurs, Dhr. T. J. Bey, van 25 juni tot en met 27 juni een bezoek brengen aan Curaçao en op 28 en 29 juni Bonaire bezoeken. Tijdens zijn bezoek zal hij kennismaken met diverse bedrijven die belangstelling hebben om deel te nemen aan de EmigratieBeurs in Nederland.

EmigratieBeurs 9 en 10 februari 2013
De EmigratieBeurs is een jaarlijks evenement dat zich richt op emigranten, remigranten, expats, studenten, ondernemers, pensionado’s en andere landverhuizers in Nederland.
De EmigratieBeurs wordt in twee dagen bezocht door ruim 10.000 mensen, die zich oriënteren, informeren of zaken doen bij meer dan 150 stands en 80 workshops op het gebied van
wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland. Naast de diverse landen en
regio presentaties exposeren er bedrijven die personeel zoeken, makelaars
van onroerend goed, scholen, overheden, ambassades, banken, verhuisbedrijven,
adviesbureaus, belastingadviseurs, emigratie begeleidingsbedrijven, juristen etc.