Douane Caribisch Nederland onderschept cannabis, cocaïne en bedorven etenswaren in september 2013

Recent hebben leden van Douane Caribisch Nederland weer een aantal drugsvangsten gedaan. Totaal is er 990 gram cannabis en 2827 gram cocaïne op Bonaire onderschept met een totale straatwaarde van USD 66435.00. Tevens werd er 123 kilo bedorven vlees vernietigd.

Op 10 september 2013 hebben leden van het Team Fysiek Toezicht 200 gram Cannabis onderschept. De cannabis werd aangetroffen bij een vrouwelijke passagier van 23 jaar op een lijnvlucht vanuit Curaçao. Bij nader onderzoek bleek dat de vrouw de cannabis intern geduwd had.

Op 11 september 2013 werd 147.5 gram cannabis onderschept. De Cannabis werd aangetroffen bij een mannelijke passagier van 33 jaar op een lijnvlucht vanuit Curaçao. Bij nader onderzoek bleek dat de man de cannabis intern geduwd had.

Vervolgens werd er op 17 september 123 kilogram vlees onderschept. Het vlees, verpakt in 15 zakken, werd op een fruitbarkje aangetroffen dat onder Venezolaanse vlag voer. De kapitein had het vlees niet bij zijn douane inklaring opgegeven, de desbetreffende invoercertificaten ontbraken, het vlees rook niet fris en was niet goed ingevroren. Het vlees werd voor nader onderzoek en vernietiging overgedragen aan de Dienst Veterinaire zaken.

Op 18 september, werd er door de leden van Team Fysiek Toezicht 248.5 gram Cocaïne onderschept. De cocaïne werd aangetroffen bij een vrouwelijke passagier van 44 jaar op een lijnvlucht vanuit Curaçao. Bij nader onderzoek bleek dat de vrouw de cocaïne intern geduwd had. Op dezelfde dag en vlucht werd er nog meer cocaïne onderschept. De cocaïne zat verscholen in bagage binnengebracht door een mannelijke passagier van 37 jaar. Tijdens controle van de douane was de man weggerend en liet zijn bagage achter. Bij nader onderzoek door de douane
bleek de bagage een dubbele bodem te hebben, waarin 2578 gram cocaïne werd aangetroffen.

Tenslotte werd er op 21 september 643 gram cannabis onderschept. De cannabis zat verscholen tussen de voering van bagage binnengebracht door een vrouwelijke passagier van 24 jaar vanuit Curaçao.

De douane blijft altijd attent op pogingen om drugs Caribisch Nederland in of uit
te smokkelen.