Doe mee aan de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk

Op 10 & 11 maart 2017 vinden de DOET acties weer plaats. Dit initiatief van het Oranje Fonds is gestart met NLdoet in Nederland. In samenwerking met lokale organisaties zijn ook BON DOET, ARUBA DOET, CURA DOET, SXM DOET en STATIA DOET al enkele jaren succesvol.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met de DOET campagne zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Voor stichtingen en verenigingen is het een mooie kans om klussen te klaren en nieuwe vrijwilligers aan zich te binden. En natuurlijk laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn!

Tijdens de DOET acties worden in Nederland en de 5 Caribische eilanden, in twee dagen tijd, honderden klussen uitgevoerd bij stichtingen, zorginstellingen en verenigingen. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen! In 2016 stonden er in totaal meer dan 500 klussen aangemeld en deden er meer dan 6000 vrijwilligers mee. De organisatie hoopt uiteraard voor de actie in 2017 nog meer projecten en vrijwilligers aan te trekken dan voorgaande jaren. Stichtingen en verenigingen kunnen nu nog een klus aanmelden, van speeltuinen opknappen en het verven van buurtcentra tot een dagje uit bezorgen voor ouderen, alles is mogelijk! Bezoek de sites van de verschillende eilanden voor de inschrijf deadline per eiland en alle overige informatie.

Iedereen die bereid is om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een stichting, zorginstelling of vereniging en onderdeel wil uitmaken van de grootste vrijwilligersactie van het Koningrijk kan zich aanmelden. Door mee te doen maak je op een leuke en gezellige manier kennis met vrijwilligerswerk en help je tegelijkertijd een organisatie een klus te klaren. Vanaf januari 2017 kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor een klus. Onder het motto “vele handen maken licht werk” stimuleert de DOET actie ook mensen om als groep de handen ineen te slaan en samen met familie, collega’s, klasgenoten of leden van een sportclub zich aan te melden voor een klus.

Elk jaar weer zijn er honderden organisaties en vrijwilligers die lovend spreken over het initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligers die hadden meegedaan aan de BON DOET actie zeiden: “Het was heel gezellig en effectief” en “Ook families kunnen meedoen en er een gezellige ‘family day’ van maken”. De vrijwilligers en organisaties die meededen aan CURA DOET waren ook erg te spreken over de actie: “Onze activiteit was heel leuk. Veel leuker dan wij zelf hadden verwacht”, “Het was voor ons zo leuk om de cliënten en collega’s met dezelfde uniforms te zien werken” en “De senioren van Ser’i Otrobanda waren ook heel blij met hun uitje naar Banda Bou, velen waren er in geen jaren meer geweest”.

Gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, en giften van donateurs en bedrijven besteedt het Oranje Fonds jaarlijks bijna € 30 miljoen aan directe financiële bijdragen in ruim 9000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk.