Dierendag 4 oktober: Er is nog heel veel te doen

Bij de bron beginnen. Voorkomen dat onschuldige dieren geboren worden en een onzeker gevaarlijk bestaan zouden kennen. Een aanpak die op tal van gebieden bewezen heeft te werken. Maar, Stichting Dierenhulp kan het niet alleen. Velen denken dat Stichting Dierenhulp een organisatie is die geld ontvangt van bijvoorbeeld een overheid. Of geld van loterijen. Het antwoord is Nee! Volledig particuliere dierenorganisatie afhankelijk van giften van dierenvrienden.

Door de vele negatieve publiciteit rondom goede doelen, zeer recent nog het KWK-Kankerfonds en de organisatie Alpe Duzhes zorgen ook voor een negatief beeld. Het zijn deze grote organisaties die veel geld aan de strijkstok hebben hangen. Waar directeuren en managers rondlopen en vette salarissen pakken. Bij het publiek ontstaat dan al snel een beeld van graaiers en boeven. Maar men gat voorbij aan het feit dat veel kleine organisaties hard getroffen worden door deze negatieve beeldvorming.

Stichting Dierenhulp heeft geen directeuren of managers in dienst. Heeft geen grote dure kantoren. Nee vrijwilligerswerk uit liefde voor dieren. Gestart in 1996 uit een belofte aan een ex zwerfhondje genaamd ‘Rakker’ . En die liefde en inzet voor dieren is nog altijd aanwezig. Is nog altijd de drijfveer om het leven te verbeteren van die groep binnen onze samenleving die al zo vaak vergeten en genegeerd wordt.

Overheden zijn verantwoordelijk voor hun burgers. Die zorg komt hen volledig toe. Maar diezelfde overheid is ook verantwoordelijk voor al het andere dat ademt, een hartslag heeft, emotie kent en voelt. Dieren! Maar zo vaak zien we dat een overheid daar geen aandacht voor heeft. De relatie tussen mens en dier is een heel bijzondere. Een die we moeten koesteren en die ons aller respect verdient. Geen respect voor al wat leeft is geen respect voor jezelf.

Op de eilanden die tegenwoordig Caribisch Nederland heten zijn we actief. Op verschillend gebied. Uiteraard met het voorkomen van meer zwerfdieren en dierenleed. Maar ook met educatie. Want helaas komen veel problemen voort uit onwetendheid. Gezamenlijk alles naar een hoger plan tillen. Samenwerken en zo een beter leefklimaat voor mens en dier cremeren.

Straks is het 4 oktober, Dierendag. Help daarom mee om dit doel te verwezenlijken. Het kost niet veel. Maar u bereikt wel veel! Help de vrijwilligers van Stichting Dierenhulp met een gift op MCB rekening 220 21301 ten name van Dierenhulp. 10-20-50-100 NAF alles telt en is welkom en wordt gebruikt om dieren een tweede kans te geven. En daarmee helpt u ook een deel van de bevolking die wel willen maar financieel niet kunnen. Want Stichting Dierenhulp helpt dierenleed te voorkomen waarbij mensen zonder veel geld ook gebruik kunnen maken van ons diervriendelijke programma.

We kunnen het niet alleen, maar samen met u bereiken we veel meer. Mag Stichting Dierenhulp op u rekenen? Help mee en maak vandaag nog een gift over op MCB 220 21301. Uitgebreide informatie lees u op www.dierenhulp.nl

(Foto: Stichting Dierenhulp)