Delegatie uit Caribisch Nederland aanwezig op Agrofood beurs in Santo Domingo

Een delegatie vanuit Caribisch Nederland woonde van 25-28 mei 2013 de Agroalimentaria Beurs in Santo Domingo. Dit is een grote regionale agro-food beurs met een conferentie over het professionaliseren van de landbouw sector. Tevens was er een grote beursvloer, waar “business 2 business matchmaking” plaatsvond. De Nederlandse Ambassade had een stand ingericht die alle Koninkrijksdelen representeerde. Informatie over zakendoen met Caribisch Nederland vond gretig aftrek.

De aanwezigen vanuit Caribisch Nederland waren:
Vanuit Statia: gedeputeerde Carlyle Tearr, hoofd LVV Roberto Hensen, plv eilandsecretaris Anica Marsdin en landbouwondernemer Mevrille Hazel.
Vanuit Saba: gedeputeerde Chris Johnson en hoofd Economische Zaken Dave Levenstone
Vanuit Bonaire: hoofd beleid en projecten, Directie Ruimte en Ontwikkeling Miguel Martis en George Soliana ,bestuurslid van de Kamer van Koophandel Bonaire.
Vanuit Rijksdienst Caribisch Nederland: Ministerie van Economische zaken, Ruth Schipper
Vanuit het bureau van de Rijksvertegenwoordiger: Koen van Laar

De Nederlandse ambassadeur Rita Rahman en haar medewerkers van de economische afdeling, organiseerden voor de CN delegatie tevens een fieldtrip naar een verpakkingsbedrijf/exporteur. Dit gaf een verhelderende blik op de mogelijkheden voor kleinschalige agro-export zonder volledig geautomatiseerde fabriekshal.

De delegatie werd op onderdelen vergezeld door directeur Peter Zuurbier van de Wageningen Universiteit, een inkoopmedewerker van de Nederlandse agrogroothandel De Greenery en de officiële delegatie uit Suriname. Deze bestond uit business development specialisten die worden opgeleid door het Nederlandse CBI (uitvoeringsorganisatie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken die de private sector van op dit gebied minder ver ontwikkelde landen helpt uitgroeien).