Delegatie Bonaire ontmoet professionals uit de cruise industrie

Voor Bonaire wordt het cruisetoerisme steeds belangrijker. Daarom was er een delegatie van het eiland aanwezig tijdens de 20e FCCA Cruise Conference & Trade Show. De vakbeurs voor cruisetoerisme vond plaats van 30 september tot 4 oktober 2013 in Cartagena, Colombia. Ethsel Pieternella, directeur van het Bonaire Toeristenbureau, meldt succesvolle resultaten. Zo heeft Bonaire dit jaar een Platinum status gekregen.

“De beurs heeft ons dit jaar enorme kansen geboden”, aldus een enthousiaste Pieternella. “We hebben top managers van diverse cruisemaatschappijen gesproken en Bonaire kunnen promoten als een levensvatbare en verleidelijke cruisebestemming. Onze nieuwe Platinum status heeft ons daarbij geholpen. Afspraken werden bevestigd met RCCL, Celebrity Cruises, Carnival Cruise Lines , TUI Cruises , Princess Cruises en Norwegian Cruise Line.”

Tot wel 250.000 passagiers verwacht
In het winterseizoen van 2013 – 2014 verwacht Bonaire 170.000 passagiers. Dit aantal zal oplopen tot 200.000 – 250.000 in 2015 – 2016. Met twee aanlegsteigers heeft Bonaire de capaciteit om twee grote cruiseschepen tegelijk te laten aanmeren.

Voordelen Platinum status
De Platinum status levert Bonaire veel voordelen op. Zo krijgt het eiland toegang tot onderzoek, statistische studies, diverse kortingen, een prominentere plaats in FCCA publicaties en meer. Bonaire kan al deze middelen gebruiken om zich nog meer te profileren bij belangrijke leiders uit de cruise industrie.

Upgrade Plaza Wilhelmina
Plaza Wilhelmina op de cruisepier van het eiland heeft onlangs een upgrade gekregen. Er is ook een aantal winkels en eetgelegen in en rond de Plaza gekomen. Bovendien kunnen cruisebezoekers gebruikmaken van tal van eilandexcursies, zowel boven als onder water.

Naast de heer Pieternella, bestond de delegatie van Bonaire uit personen uit de private en publieke sector. Aanwezig waren:
• De heer Gabriele Tixi, vertegenwoordiger van het Cruise Tourism Project, Bonaire Toeristenbureau
• De heer Robert Sint Jago, Havenmeester Bonaire
• Mevr. Marie Rosa, vertegenwoordiger Noord-Amerika, Tourism Corporation Bonaire
• Mw. Corine Gerharts , Bonaire Reizen & Vakanties
• De heer en Mevr. Chris en Yvonne Schultheiss , Bonaire Destination Services

Over FCCA
De FCCA is de eerste branche-bijeenkomst voor het cruisetoerisme van het jaar. Het is het netwerkevenement voor iedereen die werkzaam is in deze tak van toerisme. Van leidinggevenden tot tour operators en leveranciers. De FFCA is een not-for-profit handelsorganisatie die bestaat uit 14 cruisemaatschappijen. Samen goed voor meer dan 100 schepen in Florida, het Caribisch gebied en Latijns-Amerikaanse wateren.

Meer informatie
Meer informatie over Bonaire? Neem contact op met het Bonaire Toeristenbureau op +599 717 8322, e-mail naar info@tourismbonaire.com of bezoek Bonaire ‘s officiële website op www.tourismbonaire.com U kunt Bonaire ook volgen op Twitter en Facebook.