Cultuur en identiteit centraal bij viering Bonairedag

Bonaire viert op 6 september 2017 haar dag van vlag en volkslied, de Bonairedag. De viering vindt dit jaar plaats in de wijk Nikiboko, op en rondom de parkeerplaats van Kolegio Kristu Bon Wardadó. 

Ieder jaar opnieuw wordt een thema of slogan gekozen voor de viering. Dit jaar staat de cultuur als identiteit van eiland en volk centraal. De slogan voor de viering van dit jaar luidt dan ook: ‘Onze cultuur, de identiteit van ons volk’. 

Net als voorgaande jaren bestaat de viering uit een protocollaire gedeelte in de ochtenduren, gevolgd door een culturele programma dat tot 23.00 uur duurt. De dag begint met een plechtige vergadering van de Eilandsraad in de vergaderzaal van het gebouw Passangrahan. Daarna volgt het protocollaire gedeelte van het programma dat begint met de officiële vlagceremonie en de vertolking van het volkslied. Hierna volgen diverse toespraken en is er een culturele optocht. Het officiële ochtendprogramma dat diverse presentaties bevat, wordt afgesloten met een heildronk voor de gehele bevolking. 

Om 18.00 uur wordt de vlag van Bonaire officiële gestreken, wat ook het startsein is voor het culturele avondgedeelte van het programma, met diverse muzikale en dansoptredens. Het feest duurt tot 23.00 uur.

Natuurlijk zullen er gedurende de hele dag diverse kraampjes aanwezig zijn waar standhouders hun etenswaren, drank en andere producten aan de man kunnen brengen.