Bonhata werft fondsen voor het Italiaanse stageprogramma van de SGB

De Bonaire Hotel and Tourism Association, Bonhata, heeft onlangs een ontmoeting gehad met Liz Rijna vertegenwoordiger van Scholengemeenschap Bonaire (SGB) om een cheque voor het bedrag van 2.060 dollar te overhandigen. De vereniging heeft dit bedrag in april ingezameld op een fundraiser tijdens hun jaarlijkse Awards Party. Het geld gaat naar het Italiaanse stage programma voor SGB studenten.

Dit programma neemt een groep studenten naar de regio Emilia-Romagna in Italië. De studenten krijgen in de loop van enkele weken de gelegenheid om contact te maken en te netwerken met hun collega’s in Italië en uit de hele wereld. Zij zullen kennis maken met de gerenommeerde producten van de regio, zoals Balsamico-azijn, Parmezaanse kaas en Parmaham. Het programma is het hoogtepunt van het jaar voor de studenten en is al meer dan tien jaar inspirerend en vormgevend voor het culinair talent op Bonaire. Meer dan 80 studenten hebben tot op heden deelgenomen aan dit programma.

Bonhata wenst de studenten en hun mentoren veel succes toe met hun aanstaande reis en hoopt dat het inspirerend en productief zal zijn. Bonhata blijft steun verlenen aan lokale initiatieven die de toeristische sector bevorderen en gelooft dat investeringen in het onderwijs vooral op het gebied van toerisme, cruciaal zijn voor het eiland. Toerisme speelt een belangrijke rol op Bonaire en is de sleutel tot de economie en de toekomst.

Bonhata is erkend door de regering en de Caribbean Hotel & Tourism Association (CHTA) als de officiële hotel en toerisme vereniging van Bonaire. Bonhata, opgericht in 1980, staat al meer dan drie decennia in de voorhoede van de toeristische industrie op Bonaire. De vereniging, met meer dan 80 leden, heeft als missie: “het bevorderen, ondersteunen en stimuleren van onze leden door middel van samenwerking met één verenigde stem.”