Bonhata lanceert campagne: Tourism is Key

Op woensdag 23 januari hebben de leden, bestuursleden, medewerkers en genodigden van BONHATA zich verzameld bij Hotel Roomer voor de Member Social van de 4e kwartaal van 2012. Dit driemaandelijkse evenement biedt een kans aan BONHATA leden om samen te komen en te netwerken. Daarnaast is het een moment om de werknemer en supervisor van het kwartaal in de schijnwerpers te laten staan. Tijdens deze avond onthulde BONHATA ook de “Tourism is Key” campagne.

Toerisme is de sleutel
Het “Tourism is Key” campagne is gericht op de bewustwording te stimuleren van het belang van het toerisme op ons eiland. Het Caribisch gebied is de regio met de grootse afhankelijkheid van het toerisme in de wereld. Reizen en toerisme staan voor 14% van de GDP in de regio en 13% van de bevolking is werkzaam in de sector. Op Bonaire is dat aanzienlijk hoger, met ongeveer 80% van de werkende bevolking betrokken bij deze activiteit. Dit vertaalt zich in 4 op de 5 banen die gekoppeld zijn aan het toerisme op Bonaire. Op ons eiland is de economische impact ook veel hoger, reizen en toerisme dragen 79% bij het GDP van Bonaire.
Toerisme heeft een enorme impact op het Caribisch gebied gehad en heeft voor ons eiland ook een transformerend potentieel. De Bonaire Hotel and Tourism Association sluit zich aan bij de inspanningen van de Caribbean Hotel and Tourism Association (CHTA) om het bewustzijn te vergoten, en het belang van het toerisme te benadrukken. In 2010, toen BONHATA haar 30-jarige bestaan vierde heeft de vereniging in samenwerking met de lokale media voor het eerst deze campagne aan het publiek gepresenteerd. In 2013 zal de vereniging deze campagne verder uitbreiden. De vereniging heeft posters in het Engels en Papiamentu ontwikkeld die verspreid zullen worden onder haar leden en stakeholders en ook op strategische locaties geplaatst zullen worden. Een groot spandoek zal op verschillende locaties getoond worden. De vereniging zal de scholen op Bonaire bezoeken om de jongeren te motiveren om een carrière in het toerisme te ambiëren en daarnaast zullen er andere activiteiten gepland worden door het jaar heen.

Werknemer van het 4e kwartaal 2012
Gideon Williams van Tiara Air werd uitgekozen tot werknemer van de 4e kwartaal 2012. De motivatie: “We reisden met een groep van Bonaire naar Aruba met Tiara Air en een koffer van een groepslid werd vermist. Na tevergeefs pogingen om de koffer op Aruba terug te krijgen, hebben we contact opgenomen met Bonaire en kregen uitstekende hulp van de heer Williams. Ik was erg onder de indruk van de manier waarop hij de verantwoordelijkheid en eigenaarschap van het probleem overnam, hij liet het niet los en belde ons zelfs terug. Iedereen in de groep was onder de indruk van zijn behulpzaamheid en verantwoordelijke houding. Wij juichen zijn uitstekende houding en “klant is koning”- instelling toe en we wensen dat iedereen een dergelijke houding had “.
Maria Falconery David Toro (Nelly) van KonTiki Beach Bonaire was ook genomineerd.

Supervisor van het 4e kwartaal 2012
Selsio de Palm van Divi Flamingo Beach Resort & Casino werd uitgekozen tot supervisor (leidinggevende) van het 4e kwartaal 2012. De motivatie: “Chef” werkt sinds 1988 voor Divi, hij begon bij Divi als Sous Chef. “Chef” houdt van zijn keuken en van wat hij doet. Hij is een zeer toegewijde en gemotiveerde persoon en ook een hardwerker. Als hij iets doet, wil hij dat het perfect gedaan wordt. Hij is altijd aan het werken en dient als voorbeeld voor zijn jonge team. Hij heeft veel koks opgeleid in zijn jaren bij de Divi. “Chef” is een “self-made” man! Kerstfeesten, groepsmaaltijden, allemaal lopen probleemloos. Divi houdt van zijn Chef!
Vanessa Fortin van Budget Rent a Car Bonaire werd ook genomineerd in deze categorie.
De winnaars gaan verder in BONHATA’s verkiezing tot medewerker en supervisor van het jaar 2012, en maken kans om genomineerd te worden voor de Caribbean Hotel and Tourism Association’s Employee en Supervisor van het jaar.

BONHATA feliciteert alle genomineerden en de winnaars en hun werkgevers en bedankt iedereen die aanwezig was voor de gezellige avond. De vereniging wil ook de publieke sector, beleidsmakers, ondernemers maar ook de eilandgemeenschap herinneren dat het toerisme de sleutel is tot onze economie, en de sleutel is tot onze toekomst, laten we het behandelen met het respect dat het verdient!