BONHATA erkent haar leden en stakeholders tijdens jaarlijkse prijsuitreiking

Op zondag 22 april 2012, vierde de Bonaire Hotel and Tourism Association, BONHATA, haar 15de Annual Awards Party bij het Divi Flamingo Beach Resort & Casino. Het jaarlijkse evenement eert de belangrijkste spelers in de toeristische sector van Bonaire, en is een bijeenkomst voor BONHATA leden, hun medewerkers en de gemeenschap. Tijdens deze feestelijke gelegenheid zette Cabaco Trio de toon voor de Cubaanse thema. De avond was vol muziek, Cubaanse hoeden, sigaren, en mojito’s.

Employee en Supervisor van het Jaar 2011
Cornelia Felida van Air Handling Services(de Insel Air gate and ground services provider op Bonaire), winnaar van Supervisor van het Jaar 2011, en Tony Angila van Maduro & Curiel’s Bank Bonaire, winnaar van Employee van het Jaar 2011 waren aanwezig om hun cadeaus in ontvangst te nemen voor hun prestaties. De winnaars zijn genomineerd voor de Caribbean Hotel and Tourism Association’s Supervisor en Employee van het Jaar 2011, en zullen later dit jaar deelnemen aan de Stars of the Industry programma .

Allied Member van het Jaar 2011
BONHATA onderscheidde Eric en Jolanda Gietman van Cadushy Bonaire met de Allied Member van het Jaar 2011 award. Dit in erkenning voor hun bijdrage aan de toeristische sector van Bonaire en het creëren van een nieuwe authentieke Bonairiaanse likeur. Cadushy Bonaire heeft ook de lokale cultuur omhelsd, in het bijzonder in Rincon waar het bedrijf gevestigd is. Het bedrijf is een goed voorbeeld van ondernemerschap die de lokale cultuur afspiegelt en respecteert.

Accommodation Member van het Jaar 2011
De prijs voor de Accomodation Member van het Jaar 2011, ging naar Sorobon Beach Resort. Het resort wordt erkend voor zijn gedurfde zet om een nieuwe markt aan te boren en te kiezen voor een geheel nieuw concept dat hernieuwde belangstelling naar Lac Bay heeft gebracht. Annette en Dirk Jan Methorst waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Industry Award 2011
De Industry Award 2011 ging naar TUI Nederland, dit wereldwijde bedrijf speelt een belangrijke rol in de toeristische sector op Bonaire. De TUI groep heeft Bonaire omarmd, door haar directe partners op het eiland, maar ook door andere leden van de TUI groep, zoals CARADONNA Worldwide Dive Adventures, Holland International en ArkeFly, dit levert een bijdrage aan alle BONHATA en niet-BONHATA leden. Aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen was Jeannette ter Borg van Tropical Travel, de lokale vertegenwoordiger van TUI Nederland.

Fundraising
Tijdens de avond werd er ook geld ingezameld voor de culinaire reis naar Italië van SGB studenten. Een deel van de opbrengsten kwam van de toegangskaarten en verkoop van loten. Een retourtje naar Amsterdam werd door KLM aangeboden, Tiara Air Aruba heeft twee retour tickets naar Aruba gedoneerd. Insel Air heeft drie tickets gedoneerd; een retourticket naar San Juan, een retourticket naar Charlotte en een retourtje Miami. Een voucher voor een 1-daagse huur van Bonaire Guided Motorcycle Tours werd ook verloten evenals Cubaanse sigaren, die verkocht werden voor de fundraising, met dank aan Littman’s Bonaire.

Speciale gasten tijdens deze avond was de Into the Drink TV ploeg, deze internationaal bekende tv-show is op onze eiland voor de komende week om de lokale cultuur en evenementen vast te leggen die Bonaire tot een van ‘s werelds beste toeristische bestemmingen maakt. Dit is een joint-venture tussen de Tourism Corporation Bonaire en BONHATA.

Dankwoorden
BONHATA wil alle Awards winnars bedanken voor hun grote bijdrage aan de toeristische sector op Bonaire. Een speciale dank gaat uit naar alle sponsors van dit geweldige evenement; Cadushy Bonaire, MCB Bonaire, Insel Air, Tiara Air, KLM, Littman’s Bonaire, en Bonaire Guided Motorcycle Tours. De vereniging wil al haar leden, deelnemers en gasten bedanken voor de geweldige avond en hun blijvende steun.