Bonhata benoemd interim voorzitter

De toeristische industrie op Bonaire ondergaat veel veranderingen , op wereldwijde schaal hebben we veel ontwikkelingen gezien die invloed blijven uitoefenen op onze regio, met name op het gebied van toerisme. Als eiland kunnen we niet stil blijven staan en moeten we actie ondernemen. Voor BONHATA begon dit allemaal in november 2011 met een strategische reorganisatie, een proces dat begon met het nauwkeurig onderzoeken van de organisatie, haar partners en haar omgeving. Iets meer dan zes maanden later, zien we een organisatie met vernieuwde energie en met een duidelijke missie en een duidelijke tastbare richting.

Tegelijkertijd voelden we een verandering binnen de Tourism Corporation Bonaire (TCB) die momenteel zijn eigen interne evaluatie aan het ondergaan is om een nieuwe weg te banen naar de toekomst. BONHATA hoopt dat TCB hiermee opnieuw de toeristische sector op het eiland zal leiden. Echter als een organisatie die zelf veranderingen aan het ondergaan is, is BONHATA zich bewust van hoe belastend dit proces kan zijn op zeer beperkte middelen. BONHATA is trots op het feit dat er drie van haar leden TCB in dit proces bijstaan.

Om deze overgang beter te kunnen steunen, heeft de Raad van Bestuur de heer Craig Dewey van Emely Apartments benoemd tot Interim-voorzitter van het Bestuur van BONHATA. Hij zal de verantwoordelijkheden van mevrouw Anja Romeijnders van Sunbelt Realty tijdelijk overnemen. Mevrouw Romeijnders is sinds december 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur van TCB en sinds januari 2012 voorzitter van de Raad van Bestuur van BONHATA. Mevrouw Romeijnders behoudt haar functie als bestuurslid en zal daarnaast als adviseur optreden voor het dagelijkse bestuur van BONHATA. De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat dit TCB zal helpen bij haar reorganisatie proces, en kijkt uit naar het moment dat mevrouw Romeijnders haar taken als voorzitter van de Raad van Bestuur weer op zich kan nemen.