Boneiru Duradero : Tweedehands is HOT en ook nog duurzaam!

In de Verenigde Staten en Europa is tweedehands een absolute rage. Onder de hippe naam vintage krijgen “oude” spullen een nieuw leven. Het taboe, dat tweedehands slechts bedoeld is voor de minder bedeelden, is hiermee voorgoed doorbroken.

Hergebruik van kleding, schoenen en mode accessoires is echter volledig duurzaam en tegenwoordig dus weer een hot item. In de eerste plaats zorgt hergebruik ervoor dat onze afvalberg minder snel groeit. Daarnaast zorgt het voor minder verspilling van materialen die nog goed bruikbaar zijn. Tot slot staan we er even bij stil dat niet iedereen even koopkrachtig is om altijd nieuwe spullen te kopen.

Aanbieders van tweedehands goederen krijgen de kans om deze te verkopen tijdens de duurzaamheidsbeurs; Boneiru Duradero. Tijdens deze duurzaamheidsbeurs worden er een aantal stands gratis beschikbaar gesteld voor verkopers van 2e hands items. Hierbij kan het gaan om kleding, schoenen, mode- en woonaccessoires, speelgoed en boeken. Alle producten die worden aangeboden moeten in een goede staat verkeren!
Boneiru Duradero wordt op 15 december as. van 10.00 tot 17.00 uur georganiseerd in jeugdhuis Jong Bonaire. Behalve 2e hands artikelen worden er ook andere duurzame produkten verkocht, zoals (eetbare) planten, arts & crafts van gerecycled materiaal en etenswaren van lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals jam en honing.
Aanmelden voor de beurs kan via: boneiruduradero@gmail.com.