Boneiru Duradero: leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Boneiru Duradero is een beurs over duurzaamheid met diverse stands, workshops en activiteiten voor jong en oud. Tijdens Boneiru Duradero kunt u op speelse wijze ontdekken wat duurzaamheid inhoudt met betrekking tot verschillende thema’s zoals: water en energie, afval, voedsel, natuur en ondernemen.

Wat kunt u verwachten van Boneiru Duradero?
Op 15 december zijn er diverse gratis workshops en interactieve (film) presentaties te volgen. Shendrich Obisbo van de Kamer van Koophandel verzorgt een workshop over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Roald Boom heeft een prachtige ‘eetbare tuin‘ op Bonaire en hij deelt zijn kennis over gezonde voeding en duurzaamheid. Daarnaast zijn er filmvoorstellingen over de waarde van onze prachtige natuur op Bonaire en geven experts van TNO en het Wereld Natuur Fonds interessante presentaties. Doe mee aan de workshops en ontvang loten voor de ‘Boneiru Duradero Raffle’, waarbij u mooie prijzen kunt winnen!

Naast de educatieve workshops zijn er zeventwintig verschillende stands waar u informatie en advies kunt krijgen over onderwerpen als recycling, tuinieren, gezondheid, LED verlichting en zonne-energie. Er worden tevens producten verkocht tegen speciale beursprijzen, zoals ecologische schoonmaakproducten, 2e hands items, jam, honing en planten.

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor u?
Een van de meest actuele thema’s op Bonaire is het verbruik van energie en water. Wilt u weten hoe u op deze maandelijkse lasten kunt besparen? Kom dan naar de workshop ‘Save NRG & H2O’ ! Tijdens deze korte workshop krijgt u handige tips die u direct thuis kunt toepassen. Zo bent u goed voor het milieu en voor uw eigen portomonee. Alle deelnemers van de workshop ‘Save NRG & H2O’ krijgen een gratis watersaver. Een watersaver zorgt voor een reductie van 50% in waterverbruik (bijvoorbeeld keukenkraan) en daarmee voor een fikse kostenbesparing.

Maak kans op WEB waardebonnen en andere mooie prijzen!
Tijdens Boneiru Duradero is er elk half uur een raffle. Bezoekers maken kans op 1 van de 25 waardebonnen voor $25, $50 of $100 WEBtegoed. U ontvangt uw lot bij binnenkomst. Naast WEBtegoed, maakt u kans op andere mooie prijzen zoals een workshop tuinieren of een water- en energiebesparingspakket.
Kriabon zal om 17.00 uur bekendmaken wie dit keer de prachtige greenhouse heeft gewonnen.

Fun Activities voor Kids
Voor de kids zijn er speciale Fun Activities, zoals een kleurwedstrijd, sport & spel activiteiten, schminken een inspirerende recycle workshop en het planten van je eigen miracle tree. Tegen inlevering van de kleurplaat krijgen kinderen een ijsbon van Gio’s. Daarnaast maken zij kans op een fantastische snorkeltrip op de Aquaspace of een van leuke Ecokids pakketten van Addo’s Bookstore.
Boneiru Duradero, zaterdag 15 december as. van 10.00 tot 17.00 uur in Jeugdhuis Jong Bonaire.