Belevingsonderzoek Caribisch Nederland van start

Deze week start consultancy agency Curconsult met de uitvoering van het derde belevingsonderzoek op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De medewerkers van het bureau zullen telefonisch via een steekproef inwoners van de drie eilanden benaderen, met het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de gebieden zorg, veiligheid, belastingen, onderwijs en immigratie. Deelname aan het onderzoek kost ca. 5 minuten.

De resultaten van het onderzoek moeten antwoord geven op de vraag: ‘Hoe beleven de burgers van Caribisch Nederland op dit moment de veranderingen als gevolg van de staatkundige hervormingen binnen het Koninkrijk?’

Het is de derde keer dat het belevingsonderzoek wordt gehouden sinds de staatkundige verandering van 10-10-10. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Rijksvertegenwoordiger. De resultaten worden vergeleken met die van de voorgaande onderzoeken. De resultaten zullen net als voorgaande jaren worden geplaatst op de website van RCN www.rijksdienstcn.com.