B2B Duurzaamheidsbeurs bij Mangazina di Rei

Op vrijdag 28 september organiseren EL&I en Project Groen Bonaire (WNF) in het kader van het bezoek van Annemie Burger, Directeur Generaal Natuur en Regio’s van het ministerie van Economische Zaken Landbouw & Innovatie, gezamenlijk een kleine business to business duurzaamheidsbeurs. Locatie: Rincon, Mangazina di Rei.

De duurzaamheidsbeurs In de cultureel historische setting van Mangazina di Rei biedt lokale ondernemers een platform waar zij hun product of dienst kunnen presenteren. Genodigden uit het bedrijfsleven en de publieke sector krijgen een display van wat “duurzaamheid” kan betekenen in de praktische toepassing op Bonaire. Hierbij gaat het niet alleen om ‘hightech’ toepassingen waarmee energie en water kan worden bespaard, maar ooks om producten van eigen bodem, zoals honing, likeur, jam en geitenkaas. Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid op Bonaire is het hergebruiken en recyclen van afval; afval wordt daarmee een belangrijke nieuwe grondstof. Tot slot mag duurzaam (electrisch) vervoer niet ontbreken, want een duurzaam imago is tegenwoordig een belangrijke onderscheidende factor op de toeristische markt.

EL&I en Project Groen Bonaire bedanken de navolgende participanten voor hun deelname aan de duurzaamheidsbeurs: Bon Eco Solutions, Cadushi, Bon Tuk, Bon Recycling, Selibon (BonCompost), Bonaire Bike Rentals, Semper Kontentu Geitenkaas, Marjan Swagerman (confituren), Roald Boom (honing) en Caribbean Facility.

Wat is duurzaam?
De theorie over duurzaamheid wordt vaak omschreven aan de hand van de 3 P’s: People, Planet, Profit. In simpele woorden wil duurzaam zeggen dat mensen hun huidige behoeften kunnen vervullen zonder dat dit ten koste gaat van mens, milieu
en economie in de toekomst. Het houdt in dat we een verantwoordelijkheid dragen voor toekomstige generaties en die verantwoordelijkheid serieus nemen.

Vervolg; Boneiru Duradero
Er zijn op Bonaire tientallen innovatieve ondernemers die zich richten op het zelf produceren, dan wel wederverkopen van duurzame producten en/of diensten. Deze producten en diensten zijn veelal onbekend. Om die reden zal Project Groen Bonaire eind jaar 2012 een tweede duurzaamheidsbeurs organiseren, dan voor het brede publiek, onder de titel “Boneiru Duradero” (Duurzaam Bonaire). “Boneiru Duradero” wil alle doelgroepen, van jong tot oud, iets interessants bieden, zodat iedereen zich welkom voelt om een kijkje te nemen. Duurzame ondernemers die willen deelnemen aan die duurzaamheidsbeurs Boneiru Duradero in november 2012 kunnen zich aanmelden via: boneiruduradero@gmail.com.