Aspiranten politie leggen examen Verkeersongevallen af

Op maandag 29 oktober hebben 7 aspiranten van politie de proeve van bekwaamheid ‘verkeersongevallen’ afgelegd. Zij stonden met een, door de docenten van de Politie Academie opgezet, “verkeersongeval” in een zijstraat van de Kaya Nikiboko Noord.

Dit examen was het sluitstuk van de module Verkeersongevallen welke bestond uit 3 onderdelen, te weten het voeren van slechtnieuws gesprekken, overlast en verkeersongevallen. Alle aspiranten zijn voor dit onderdeel geslaagd.

De aspiranten krijgen onderwijs van docenten van de Politie Academie Nederland op een locatie in St. Maarten. Iedere module is een combinatie van 8 weken theorie en 4 weken praktijk. Nu de laatste loodjes nog, de module Geweldsdelicten en module Wapenwetgeving die beiden ook 12 weken duren.

De studenten zijn in 2011 gestart met hun politieopleiding en eind juli 2013 klaar. Zij krijgen dan de functie van Basis politiemedewerker. Aansluitend zullen ze een jaar praktijkervaring gaan opdoen en aansluitend in 1 jaar de op opleiding tot Allround politiemedewerker volgen. Daarbij worden theorie en praktijk regelmatig afgewisseld.