André Ooijer en Rob Witschge geven voetbalclinic op Bonaire

Indebon en Eden Beach Resort halen oud-Internationals en Ajax spelers André Ooijer en Rob Witschge naar Bonaire voor trainersworkshop en voetbalclinic. Toen bekend werd dat de gewezen profvoetballers André Ooijer en Rob Witschge begin juli op Aruba een voetbalclinic geven, was het contact met de twee oud voetballers van Oranje en oud Ajax spelers Ooijer en Witschge snel gelegd. Met hulp van diverse sponsoren en Indebon heeft Eden Beach Resort de spelers weten vast te leggen om ook op Bonaire hun fraaie kunsten door te geven aan voetbaltrainers en (junior) spelers.

De spelers zullen, geassisteerd door drie ervaren trainers, op maandag 9 juli een clinic verzorgen voor voetbaltrainers op Bonaire. Zij zullen kennis maken met nieuwe inzichten en trainingsmethodes. Op dinsdag 10 juli kunnen deze trainers de kennis die werd opgedaan direct in de praktijk brengen als zij, onder supervisie en met medewerking van Andre Ooijer en Rob Witschge, een selectie van de (jeugdige) voetballers van Bonaire “onder handen” nemen in de voetbalclinic.

De trainersavond en de voetbalclinic worden georganiseerd door Indebon (Instituto di Deporte di Boneiru) en omtrent locatie en tijdstip zal het publiek tijdig geïnformeerd worden. Eden Beach Resort biedt sponsoren en genodigden een zogenaamde “Meet & Greet” aan op maandagavond 9 juli, waarbij er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid is om met de twee spelers op de foto te gaan.

André Antonius Maria Ooijer (Amsterdam, 11 juli 1974) is een gewezen Nederlands betaald voetballer die bij voorkeur speelde als verdediger of verdedigende middenvelder. Gedurende zijn loopbaan kwam hij onder meer uit voor Roda JC, PSV, Blackburn Rovers en AFC Ajax. Op 6 mei 2012 speelde hij zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. In juni 1999 debuteerde hij in het Nederlands voetbalelftal, waarvoor hij meer dan vijftig interlands speelde. Ooijer heeft namens Nederland aan 3 WK’s deelgenomen en is met zijn team Ajax zowel in 2011 als 2012 Landskampioen geworden.

Rob(ert) Witschge (Amsterdam, 22 augustus 1966) is een voormalig Nederlands voetballer. Als speler kwam hij onder meer uit voor Ajax, Feyenoord, AS Saint-Étienne, FC Utrecht en het Nederlands voetbalelftal. Hij speelde normaliter linksbuiten of linkshalf. In 1999 zette hij een punt achter zijn carrière en begon hij een carrière als trainer. Witschge heeft gewerkt als assistent trainer onder bondcoach Marco van Basten. Momenteel is Witschge een van de drie directeuren van Players United, een sport-marketing en event bureau uit Aalsmeer.