Aanmelden voor gratis aansluiting op riool

Een speciaal projectteam is al enkele maanden bezig om woonhuizen en bedrijven in de kuststrook aan te sluiten op het riool. Inmiddels heeft het team al meer dan honderd van de totale ruim 800 aansluitingen aangelegd. De overheid betaalt de kosten. Hiermee zijn miljoenen dollars gemoeid. Eigenaars of huurders van gebouwen aan de kust hebben nog beperkte tijd om zich aan te melden voor de kosteloze aansluiting. Daarna zijn de kosten voor eigen rekening. Dus wie zich nog niet heeft aangemeld, doet er goed aan om zo snel mogelijk een verzoek in te dienen.

Alleen als iedereen meedoet, kunnen de doelen van het rioleringsproject worden gehaald. Het gaat erom dat in het rioleringsgebied geen afvalwater meer in de bodem, het grondwater of in het zeewater terecht komt. Daarom moeten woningen en bedrijven tussen Hato en Punt Vierkant wettelijk verplicht aansluiten op het openbare riool. De eilandsraad heeft die verplichting vorig jaar juli vastgelegd in de Eilandsverordening afvalwater Bonaire.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor de gratis aansluiting? Bel dan van maandag tot en met donderdag ’s ochtends tussen 8.30 uur en 10.30 uur telefoonnummer 782 6389 of leg via de e-mail contact met het projectteam: bonairesewageproject@hotmail.com Wie zich niet voor 31 oktober 2013 aanmeldt moet de wettelijk verplichte aansluiting zelf betalen. Het projectteam maakt zelf een planning voor de aanpak van de werkzaamheden en probeert daarbij rekening te houden met uw wensen. Maar door de tijdsdruk op dit grootste infrastructurele project dat Bonaire ooit heeft gekend, is dat niet altijd mogelijk.

Dat bij het maken van een aansluiting moet worden gegraven op privé-terrein, is niet prettig. Maar het is noodzakelijk. Het projectteam werkt zorgvuldig en netjes. Het mag niet zo zijn dat u schade van de werkzaamheden ondervindt. Daarom maakt het team foto’s van de situatie vóór en na de aanleg van de aansluiting. Eventuele problemen lost het team in goed overleg met u op.

Meer informatie
Lees de laatste ontwikkelingen van het riolerings- en het aansluitingsproject in de nieuwsbrief AWA AWE die u in de brievenbus krijgt. Ook via televisie, radio, kranten, website (www.bonairegov.an) en Facebook (kloaka.bonaire) houden we u op de hoogte.