25ste Bonaire International & Local Fishing Tournament

Dit jaar wordt de 25ste Bonaire International & Local Fishing Tournament van 17 t/m 19 januari 2013 georganiseerd. De organisators verheugen zich op een groter en beter evenement dan in voorgaande jaren. Onder de winnaars zal contante geldprijzen van $ 15.000 te verdelen zijn; er worden heel wat deelnemers verwacht en een goede en gezonde concurrentie onderling om met deze prijzen naar huis te gaan.

Voor het Internationale toernooi worden vele deelnemers van Aruba, Curaçao en Venezuela verwacht die met hun jachten zullen deelnemen. Bonaire heeft een stijgende vloot van grotere boten die hopelijk kunnen concurreren zodat het prijzengeld thuis kan blijven. Voor de winnaar zal netto $ 6.000 klaar liggen. Het internationale toernooi is een Billfish Catch and Release toernooi. De Captains Meeting en openingsceremonie zal op donderdag de 17de worden gehouden, het vissen zal op vrijdag en zaterdag zijn. De grote prijs is een Toyota Hilux Dubbele Cabine voor het breken van het Antillaans record voor een Blue Marlijn (803 lb).

Er zijn 2 categorieën, boten minder dan 17 voet en 17 voet en groter. Voor elke groep is er over $ 1.000 in prijzen. Dit toernooi is voor zij die gaan vissen om de vis te vangen en te behouden, dus geen Billfish of Blue Marlin, maar om te verkopen of zelf mee te nemen en te eten. Dit toernooi is niet alleen voor de carrièrevisser; het is open voor alle boten die mee willen vissen.

Ter vermaak en onderhoud van allen zal er op de avondfestivals grote muziekbandjes en dj’s, fabelachtige buffetten en een goed gevulde bar zijn. Op zaterdag zal er Shore Boat Party worden gehouden, waarbij wedstrijden zullen worden gehouden voor zelf gebouwde boten. Men hoopt hierbij om zelf gebouwde, simpele boten/vlotters en andre zeewaardige artefacten te zien, die met minimaal 2 personen aan boord 50 meter vooruit en terug kunnen varen. Het voornaamste doel is plezier te hebben, veilig te varen en de zee niet te verontreinigen. Belangstellenden kunnen bij Budget Marine langsgaan voor meer informatie en om te registreren.
Nadere informatie is te vinden op de website: www.bonairefishingtournaments.com