MBO opleiding Financieel Administratief Medewerker van start

Ondermeer op Bonaire zijn bedrijven en (overheids-)instellingen op zoek naar vakspecifiek opgeleide personeelsleden om de kwaliteit van hun organisatie hogerop te brengen. De Scholengemeenschap Bonaire (SGB), in bijzonder, onze unit voor Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) speelt hier een belangrijke rol in als bekostigde en erkende onderwijsinstelling door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Daarom start per 30 januari 2017 onze unit voor MBO de opleiding Financieel Administratief Medewerker. Deze MBO niveau 3 opleiding wordt aangeboden in de vorm van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Dit betekent dat theorie en praktijk gecombineerd worden. De deelnemer heeft één dag (of 2 avonden) per week les. De overige vier dagen worden er werkzaamheden verricht bij een door de Raad Onderwijs Arbeidsmarkt Caribisch Nederland (ROA CN) erkend(e) leerbedrijf/(werkgever).

Een Financieel Administratief Medewerker heeft een backoffice functie op de administratie van een bedrijf of (overheids-)instelling. Een aantal concrete werkzaamheden zijn: dagelijks gegevens in de diverse dagboeken van de boekhouding verwerken, project- en urenadministratie uitvoeren, etcetera.

You are never too old to learn
Aanmelden kan nog tot en met maandag 23 januari 2017. De opleiding Financieel Administratief Medewerker zal gestart worden in de week van 30 januari 2017 bij een minimale aanmelding van 18 deelnemers.
Voor de aanmelding kan contact opgenomen worden met de SGB unit voor MBO, telefonisch; +599 717 8120, extensienummer 141 of 164, persoonlijk; Kaya Korona 4, Bonaire, via de mail; secretariaat.mbo@sgbonaire.com.

Bonaire Toeristenbureau reikt Gouden Flamingo uit op Vakantiebeurs

Groepfoto_Vakantiebeurs2017_uitreiking_Onder grote belangstelling heeft Rene Lipmann van DUIKEN Magazine dinsdag 10 januari uit handen van Roger Davids (Bonaire Toeristenbureau) de Gouden Flamingo 2016 ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of bedrijf die in het afgelopen jaar veel heeft betekend voor de marketing en promotie van het eiland Bonaire. “Duiken magazine heeft als marktleider diverse nieuwe marketing kanalen geopend voor Bonaire.” complimenteerde Davids de winnaar. Dankzij deze inspanningen bereikt Bonaire niet alleen de traditionele duiker, maar ook een grote groep duikliefhebbers, die zich online oriënteert op interessante duiklocaties, zoals de 54 bijzondere kantduikplekken op Bonaire.

Het Roze Ei, de aanmoedigingsprijs, ging dit jaar naar O’Neill. Het Bonaire Toeristenbureau heeft met dit wereldberoemde surfmerk een aantal opvallende marketingacties op stapel staan. Tyrone Smit nam de prijs in ontvangst.

De uitreiking vond onder grote belangstelling plaats tijdens de jaarlijkse vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. Airlines, touroperators, reisagenten, media en andere geïnteresseerden waren hiervoor naar de Bonaire-stand gekomen.

Tourism Corporation Bonaire maakt de winnaars van de Bonaire fotowedstrijd bekend

1er-lugar-top-sideOp maandag 12 december eindigde de derde editie van de Bonaire Photo Contest met succes. De wedstrijd vond plaats van 5 september tot 15 november 2016. Het was een moeilijke taak voor zowel de internationale als lokale jury om de zes winnende foto’s te kiezen, aangezien dat alle 694 foto’s echt uitzonderlijk waren. Deze editie had deelnemers uit vele landen over de hele wereld. De zes gelukkige winnaars zijn: twee uit Brazilië, 1 uit Oostenrijk, Venezuela, Canada en Verenigde Staten.

De grote vernieuwing van de fotowedstrijd dit jaar was “Friends in network” en het stimuleerde het evenement naar een hoger niveau. De wedstrijd had een paneel van jury en een paneel van “network audiences”. Voor een week was de Bonaire sociale media een geweldig platform voor deelnemers om“likes” uit te wisselen en om meer punten te krijgen op de geclassificeerde foto’s voordat de jury de winnaars selecteerden.

Alle bezoekers die in 2016 naar Bonaire kwamen werden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd, en ook de bezoekers die in 2014 en 2015 op het eiland verbleven. Fotografen konden deelnemen met hun beste foto’s in twee unieke categorieën: onderwater en bovenzijde met prijzen voor de 1e, 2e en 3e plaats van de sponsors Buddy Dive, Eden Beach, Bellafonte, SunRentals en Roadrunners.

Wij danken de internationale en lokale jury op Bonaire voor hun goede werk. TCB Latijns-Amerika is extra dankbaar aan onze sponsors op het eiland voor het mogelijk maken van dit evenement, die veel deelnemers aantrok.

Geniet van de winnende foto’s geplaatst op de officiële website www.Bonairephotocontest.com, ook op Facebook en Instagram @Turismobonaire. Proficiat aan de 2016 winnaars!

Doe mee aan de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk

Op 10 & 11 maart 2017 vinden de DOET acties weer plaats. Dit initiatief van het Oranje Fonds is gestart met NLdoet in Nederland. In samenwerking met lokale organisaties zijn ook BON DOET, ARUBA DOET, CURA DOET, SXM DOET en STATIA DOET al enkele jaren succesvol.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met de DOET campagne zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Voor stichtingen en verenigingen is het een mooie kans om klussen te klaren en nieuwe vrijwilligers aan zich te binden. En natuurlijk laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn!

Tijdens de DOET acties worden in Nederland en de 5 Caribische eilanden, in twee dagen tijd, honderden klussen uitgevoerd bij stichtingen, zorginstellingen en verenigingen. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen! In 2016 stonden er in totaal meer dan 500 klussen aangemeld en deden er meer dan 6000 vrijwilligers mee. De organisatie hoopt uiteraard voor de actie in 2017 nog meer projecten en vrijwilligers aan te trekken dan voorgaande jaren. Stichtingen en verenigingen kunnen nu nog een klus aanmelden, van speeltuinen opknappen en het verven van buurtcentra tot een dagje uit bezorgen voor ouderen, alles is mogelijk! Bezoek de sites van de verschillende eilanden voor de inschrijf deadline per eiland en alle overige informatie.

Iedereen die bereid is om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een stichting, zorginstelling of vereniging en onderdeel wil uitmaken van de grootste vrijwilligersactie van het Koningrijk kan zich aanmelden. Door mee te doen maak je op een leuke en gezellige manier kennis met vrijwilligerswerk en help je tegelijkertijd een organisatie een klus te klaren. Vanaf januari 2017 kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor een klus. Onder het motto “vele handen maken licht werk” stimuleert de DOET actie ook mensen om als groep de handen ineen te slaan en samen met familie, collega’s, klasgenoten of leden van een sportclub zich aan te melden voor een klus.

Elk jaar weer zijn er honderden organisaties en vrijwilligers die lovend spreken over het initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligers die hadden meegedaan aan de BON DOET actie zeiden: “Het was heel gezellig en effectief” en “Ook families kunnen meedoen en er een gezellige ‘family day’ van maken”. De vrijwilligers en organisaties die meededen aan CURA DOET waren ook erg te spreken over de actie: “Onze activiteit was heel leuk. Veel leuker dan wij zelf hadden verwacht”, “Het was voor ons zo leuk om de cliënten en collega’s met dezelfde uniforms te zien werken” en “De senioren van Ser’i Otrobanda waren ook heel blij met hun uitje naar Banda Bou, velen waren er in geen jaren meer geweest”.

Gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, en giften van donateurs en bedrijven besteedt het Oranje Fonds jaarlijks bijna € 30 miljoen aan directe financiële bijdragen in ruim 9000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk.