Bonaire verwelkomt top New Jersey reisagenten

fam-trip-usaTourism Corporation Bonaire (TCB) en een verscheidenheid van “tourism stakeholders” hebben een groep van negen top New Jersey reisagenten op een fam-trip naar het eiland gehost, 10-14 december 2016. Deelnemers van de groep hebben sterke Caribische boeking achtergronden, bezitten van multi eiland kennis en hebben veel ervaring bij het veiligstellen van mid-high-end verkoop.

Het doel van de reis was om de United Airlines Newark-Bonaire non-stop-service verder te ondersteunen en helpen bij het genereren van meer lokale Newark passagiers in de New Jersey / New York City gebied. Diane Curtis, Bonaire’s New Jersey vertegenwoordiger, begeleidde de groep op het eiland. De reisagenten bezochten meer dan 10 hotels voor site inspecties, dineerden in een aantal toprestaurants, deden mee aan een noordelijke en zuidelijke eiland tour, en deden een snorkel en zonsondergang trip.

De reisagenten waren zeer onder de indruk met wat Bonaire aan te bieden heeft en hadden alleen positieve feedback over het eiland. Reisagent Marge Vain zei, “Ik heb genoten van de ontspannen en ongedwongen sfeer van het eiland. Het was een beetje zoals terug gaan in de tijd. De kleur van het water was ongelooflijk.”

“Het was een zeer aangename reis,”merkte reisagent Marge Vain. “De mensen op Bonaire zijn super vriendelijk, en er is zo veel te doen rond het eiland voor de jongere en oudere generaties.”

“Ik genoot van de rust”, aldus reisagent Reshma Amin. “Ik was altijd onder de indruk dat Bonaire alleen voor duikers geschikt was. Na het touren van het eiland en het zien van de cultuur en geschiedenis, er is veel dat men kan doen tijdens hun vakantie op dit prachtige eiland.”

TCB wilt iedereen bedanken van de prive sector die hebben deelgenomen aan het sponsoren van deze reis en gratis diensten hebben verleend aan de persgroep:

Eden Beach Resort, Plaza Beach Resort All Inclusive, Bellafonte Luxury Oceanfront Hotel, Divi Flamingo Beach Resort & Casino, Sorobon Beach Resort, Marriott Courtyard Bonaire, Belmar Oceanfront Apartments, Caribe Watersport, Spice Beach Club Restaurant, the Cadushy Distillery, Magazina di Rei, Harbour Village Beach Club, Bonaire Oceanfront Apartments, Terramar Apartments, Buddy Dive Resort, Sand Dollar Condominiums, Den Laman Condominiums, Rum Runners Restaurant, Captain Don’s Habitat en La Placita.

Ondertekening Eerste interconnectie-overeenkomst zonnepaneleninstallatie woonhuis

photo-1-press-release-web-bonaire-22-12-2016Op 14 december hebben Frits Gruter, bestuurder van Greenfields Residence N.V., en Alfredo Koolman, CEO van WEB Bonaire, een interconnectie-overeenkomst getekend voor een zonnepaneleninstallatie die is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Het is de eerste overeenkomst die van begin tot eind volgens de nieuwe procedure van WEB tot stand is gekomen.

Greenfields Residence ontwikkelt op Bonaire het woningbouwproject Sur Salinja. Er zullen nog meerdere aanvragen voor zonnepaneleninstallaties (PV-installaties) voor woonhuizen volgen. WEB is verheugd dat de procedure voor beide partijen positief en succesvol is verlopen.

WEB heeft de aanvraag, voorzien van installatietekeningen en technische gegevens, beoordeeld en goedgekeurd. Na plaatsing van de installatie heeft WEB gecontroleerd of de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk volgens de geldende veiligheidseisen en voorschriften is uitgevoerd. De Directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam Bonaire heeft de PV-installatie gekeurd. Nadat de installatie was goedgekeurd, is de interconnectie-overeenkomst getekend en is de installatie aan het elektriciteitsnetwerk van WEB gekoppeld.

De procedure voor aansluiting van PV-installaties dient de veiligheid te garanderen van de gebruikers en van de medewerkers van WEB. De regels zijn van belang om continuïteit van de elektriciteitslevering te kunnen waarborgen.
De vergoeding voor aan het WEB-netwerk teruggeleverde elektriciteit is geregeld in de Wet Elektriciteit en Drinkwater BES (juli 2016). Gedetailleerde informatie is beschikbaar via de website van WEB: www.webbonaire.com onder ‘Groene Stroom’.

Voordracht Jose Rosales als Korpschef KPCN per 1 januari 2017

kpcn-josy-rosalesDeze week zal de Minister van Veiligheid en Justitie, Mr. G.A. (Ard) van der Steur, in zijn hoedanigheid van korpsbeheerder de heer Jose Rosales aan de Koning Willem Alexander voordragen ter benoeming tot Korpschef van het Korps Politie Caribisch Nederland.

De benoeming gaat op 1 januari 2017 in. Op 12 januari a.s. zal de minister de nieuwe Korpschef officieel installeren tijdens zijn bezoek aan Bonaire.
Jose Rosales was na het vertrek van Hildegard Buitink vanaf 1 maart al waarnemend Korpschef en fungeerde eerder ook al als plaatsvervanger van de Korpschef.

Het Openbaar Lichaam Bonaire organiseert informatiesessies voor 60+-ers

filaantonia_id-fraude05-12-2016-158-35Onlangs werden er diverse informatiesessies georganiseerd voor 60-plussers. De sessies waren door de afdeling Burgerzaken van het Openbaar Lichaam Bonaire georganiseerd naar aanleiding van de communicatie campagne: “Mijn identiteit, mijn verantwoordelijkheid”. Door middel van deze campagne wil de overheid iedereen in onze samenleving ervan bewust maken dat ze goed moeten zorgen voor hun identiteitsdocumenten.

De informatiesessies werden gehouden bij:
• Pasadia Villa Antona in Antriol;
• Fundashon Cocari in Rincon waarbij Grandinan Uni di Rincon i Kurason Kontentu hebben deelgenomen;
• Sentro Orkidia na Nort Saliña waarbij Fundashon Konsulta pa Grandinan Boneiru/Konsulta 60 hebben deelgenomen.

Tijdens de informatiesessies hebben de informatiesessies hebben de medewerkers van de afdeling Burgerzaken uitleg gegeven over identiteit aan de 60-plussers. Ook is er een demonstratie gegeven van de diverse identiteitsdocumenten di op Bonaire gebruikt wordt voor identificatie. Middels een BINGO spel hebben de medewerkers van de afdeling Burgerzaken uitleg gegeven over de risico’s dat mensen lopen wanneer hun identiteit in handen valt van criminelen. Verder hebben de ouderen uitleg gekregen over wat zij moeten doen als zij een kopie van hun identiteitsdocument moeten afgeven. Om te beginnen moet een 60+ naar de reden vragen waarom men een kopie van het identiteitsdocument vraagt. Daarnaast moeten de ouderen ook vragen of de nodige gegevens niet overgenomen kunnen worden in plaatst van het maken van een kopie van het identiteitsdocument. Tenslotte, als het echt noodzakelijk is om een kopie van je het identiteitsdocument af te geven, dan dient u het volgende op de kopie te schrijven:
1. schrijf het woord “kopie” erop
2. schrijf de datum dat de kopie afgegeven is
3. schrijf de naam van de instantie die de kopie vraagt, alsmede het doel

Om de informatiesessies af te sluiten is er door middel van een quiz de gegeven informatie weer herhaald. Hierbij konden de 60-plussers door middel van bordjes interacties reageren op de gestelde vragen.

Het openbaar lichaam Bonaire wil Orlando Meyer bedanken voor het coördineren van de informatiesessies bij de diverse instanties. Tevens wil het openbaar lichaam Bonaire de volgende organisaties bedanken die de informatiesessies mogelijk hebben gemaakt, dat zijn: Pasadia Villa Antona na Antriol, Fundashon Cocari, Sentro Orkidia i Fundashon Konsulta pa Grandinan Boneiru.

Prins Bernhard Cultuurfonds stapt over op digitaal aanvraag systeem

Het Prins Bernhard Culturfonds Caribisch Gebied (PBCCG) ondersteunt al vanaf 1953 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap, die georganiseerd worden op de 6 Nederlands Caribische eilanden. De tijd om over te gaan naar een digitaal aanvraag systeem heeft even op zich laten wachten maar dit moment is eindelijk aangebroken.

Vanaf 5 december 2016 moeten de subsidieaanvragen bij het PBCCG digitaal ingevuld en ingediend worden. Vanaf die dag kun je via de website een account aanmaken om je aanvragen digitaal in te dienen. Het digitale aanvraag systeem zal ervoor gaan zorgen dat aanvragers niet alleen sneller en efficiënter bediend kunnen worden, maar biedt tevens de mogelijkheid om het verloop van de aanvraagprocedure ter allen tijde volgen.

Voor aanvragers die ervoor kiezen en/of genoodzaakt zijn de aanvragen nog handmatig in te dienen, levert deze overstap geen problemen. Deze mogelijkheid blijft bestaan maar de behandeling zal iets langzamer verlopen in vergelijking met de digitale aanvragen.

Vakantie vluchten naar Bonaire aangekondigd voor het feestelijke seizoen

delta-airlinesReizigers ontvangen een vroege cadeau dit jaar wanneer Delta en United een verhoogde capaciteit naar het eiland voor de vakantieseizoen aankondigden. Bezoekers kunnen een langere verblijf plannen en hebben de mogelijkheid om meer van hun vakantieperiode door te brengen op het eiland. Of het duiken is in het Bonaire Marine Park of deelnemen aan activiteiten boven het water, reizen gedurende het hoogseizoen schema zal het gemakkelijker maken voor reizigers die naar Bonaire willen komen.

Vanaf 17 December 2016 t/m 6 januari 2017, biedt Delta 3 wekelijkse non-stop service elke zaterdag, dinsdag en vrijdag van Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL). De southbound Delta vlucht DL380 zal ATL om 9:45 vertrekken en aankomen op Bonaire International Airport (BON) om 14:45 elke zaterdag, dinsdag en vrijdag. De terug vlucht DL672 zal vertrekken vanuit Bonaire om 15:48 en arriveert in Atlanta om 19:07 elke zaterdag, dinsdag en vrijdag.

United Airlines zal een grotere vliegtuig gebruiken een 737-900, de grootste 737, met 179 zitplaatsen tijdens ‘peak of the peak’ van zowel Newark en Houston. De vlucht van Houston vliegt zaterdag van George Bush Intercontinental Airport, Houston (IAH). Southbound United vlucht UA1402 zal Houston vertrekken om 13:05 en komt aan op Bonaire International Airport (BON) om 19:40. De noordelijke terug vlucht UA1401 zal Bonaire om 8:30 vertrekken en aankomen in Houston om 11:30 elke zondag.

De United vlucht vliegt elke zaterdag van Newark Liberty International Airport (EWR). Southbound United vlucht UA1422 zal EWR om 8:50 vertrekken en komt aan op Bonaire International Airport (BON) om 14:45. De noordelijke terug vlucht UA1420 zal vanuit Bonaire vertrekken om 15:30 en komt aan in Newark om 19:40 elke zaterdag.

Lezing over vogels aan de kust

ruddyturnstone-siebenOp dinsdag 13 December van 19 – 20 uur geeft STINAPA bij CIEE aan de Kaya Gobernador Debrot 26 een lezing over vogels aan de kust

Caren Eckrich, STINAPA bioloog geeft een lezing over identificatie van vogels aan de kust en de Caribbean Waterbird Census.
Entree is gratis en iedereen is welkom