Het Openbaar Ministerie neemt na ruim 25 jaar afscheid van Jacques van der Horde

Donderdag 31 december 2015 is formeel de laatste dag dat Jacques van der Horde in dienst is van het Openbaar Ministerie BES. Dat betekent dat hij na ruim 25 jaar afscheid neemt van zijn werk voor het parket.

Ruim 25 jaar geleden trad de heer van der Horde in dienst van het OM als, zoals dat destijds heette, Dienstdoend Ambtenaar Openbaar Ministerie. Hij was vanaf dat moment het gezicht en het aanspreekpunt van het OM op Sint Eustatius. Onder het gezag van de officier van justitie op Sint Maarten, kon van der Horde met zeer grote mate van zelfstandigheid het justitiewerk op het eiland uitvoeren.

Daartoe beschikte hij over de bevoegdheden van, zoals dat later genoemd werd, een plaatsvervangend officier van justitie. Dat wil zeggen dat hij leiding gaf aan het opsporingswerk van de politie, zelf bevoegdheden kon uitoefenen of namens het OM vorderingen bij de rechter-commissaris kon doen. In die zin vormde de Dienstdoend Ambtenaar OM een onmisbare schakel voor de officieren van justitie die niet steeds op de kleinere eilanden aanwezig konden zijn.

Jacques van der Horde heeft in die functie veel waardering verdiend. Zijn zelfstandige manier van werken en zijn nauwgezetheid waren onmisbare kwaliteiten. Zijn kennis van het eiland en het feit dat hij vanuit zijn carrière als leraar veel Statianen persoonlijk kende, maakten hem voor het OM een ideale steunpilaar. Opvallend was zijn bijzondere betrokkenheid bij het werk. Hij ging veel verder dan alleen het uitvoeren van regels. Hij nam zelf initiatief en maakte vaak persoonlijk contact met burgers om te zorgen dat hun problemen met justitie zo beperkt mogelijk bleven.

In 2010 werd Jacques van der Horde lid van het nieuwe Openbaar Ministerie BES. Hij was met zijn kennis en ervaring op het eiland wederom van grote waarde bij de speciaal aangestelde officier van justitie voor Sint Eustatius en Saba. Ook heeft hij vele malen op Saba gewerkt om de collega’s daar te ondersteunen.

Volgens Henry Hambeukers, Hoofdofficier van justitie van OM BES, zal het OM op Sint Eustatius een onomkeerbare verandering ondergaan met het vertrek van Jacques van der Horde: “collega van der Horde is uniek als persoon en dus ook als medewerker. Het OM maakt veranderingen door en die maken dat we zaken anders aanpakken. Maar zelfs als we op de oude voet verder zouden gaan, zou niemand Jacques kunnen imiteren.

Het OM, maar zeker ook de diensten waarmee het OM op Sint Eustatius en Saba samenwerkt, zullen hem voelbaar gaan missen. We hadden als OM met alle plezier in een receptie voor iedereen die hem kent, afscheid van hem genomen en daarmee onze waardering laten blijken. Maar Jacques van der Horde wil met stille trom vertrekken. En ook dat respecteren we. Want dat is typisch de man zoals we hem kennen.”

Het OM BES is vanaf 1 januari 2016 op zowel Sint Eustatius als Saba vanuit zogenaamde front-offices aanspreekbaar voor de bevolking. De front-offices en de medewerkster op locatie zijn bereikbaar voor alle vragen over strafzaken en andere kwesties die het OM aangaan. Zij staan in directe verbinding met de specialisten op Bonaire.

Brand in appartement

Op maandag 28 december is bij het politiebureau omstreeks 13.30 uur een melding van een brand gedaan. Ter plaatste bleek dat het om een brand in een appartement ging, gelegen aan de Kaya Den Tera.
De brand is ontstaan door een kortsluiting aan de boiler. De brandweer was snel ter plaatste en heeft het vuur snel weten te blussen. De schade is beperkt gebleven.

Brandweer en KPCN houden toezicht op verkoop en afsteken van vuurwerk

Voor veel mensen hoort het afsteken van vuurwerk bij Oud en Nieuw. Helaas gebeuren er ieder jaar weer ongelukken met vuurwerk. Vooral jongeren behoren tot de risicogroep. De meeste ongelukken gebeuren doordat vuurwerk niet op de juiste manier wordt afgestoken. Het is van zondag 27 december tot en met vrijdag 1 januari toegestaan om vuurwerk af te steken.

De brandweer houdt toezicht op de vuurwerkopslagplaatsen, het transporteren, verkooppunten en op het afsteken van professioneel vuurwerk en grote pagara’s. KPCN houdt ook het afsteken van vuurwerk in de gaten en treedt op daar waar noodzakelijk. Wanneer KPCN een melding krijgt dat men onverantwoord omgaat met vuurwerk, bijvoorbeeld als er naar elkaar gegooid wordt met vuurwerk, zal zij meteen optreden. Ook adviseren KPCN en de brandweer de Openbare Lichamen die vergunningen afgeven voor het verkopen van vuurwerk en het afsteken van professioneel vuurwerk en grote pagara’s.

Bij de jaarlijkse controles van de verschillende verkooppunten en opslaglocaties, kan de brandweer gevaarlijk en/of afgekeurd vuurwerk in beslag nemen. In het verleden heeft de brandweer bijvoorbeeld vuurwerk van het merk Voodoo Platinium VD-002 in beslag genomen en onmiddellijk vernietigd, omdat dit vuurwerk gevaarlijk flitspoeder bevatte en een te korte ontstekingslont had. Vanaf dinsdag 29 december 2015 controleert de brandweer de verkooppunten.

Voorkom ongelukken
Het afsteken van vuurwerk is en blijft een gevaar. Om ongelukken te voorkomen geeft de brandweer en KPCN de volgende tips:
• Let extra op kinderen die vuurwerk afsteken, . Koop vuurwerk dat geschikt is voor kinderen.
• Lees de instructies op de verpakking van het vuurwerk;
• Steek vuurwerk altijd buiten af en gooi het niet naar mensen of dieren;
• Neem voldoende afstand als je vuurwerk afsteekt;
• Gooi geen vuurwerk in brievenbussen of containers;
• Bewaar vuurwerk niet in je broekzakken;
• Steek nooit vuurwerk af uit je hand, pot of blik;
• Steek vuurwerk af met een aansteeklont, sigaar of sigaret;
• Zet siervuurwerk en vuurwerkpotten altijd stevig neer op een vlakke ondergrond;
• Zet vuurpijlen in een verzwaarde fles of pvc pijp om ze af te steken;
• Let op de windrichting;
• Gebruik een vuurwerkbril om je ogen te beschermen;
• Steek vuurwerk dat niet is afgegaan nooit opnieuw aan, de lont kan al zover zijn opgebrand dat het vuurwerk direct explodeert;
• Geef geen sterretjes aan kleine kinderen, hou ze bij het afsteken ver van je lichaam, niet dicht bij anderen en ga er niet mee zwaaien.

Als het mis gaat
• Als je kleren in brand staan, ga niet rennen maar ga op de grond liggen en ga rollen om de vlammen te doven;
• Als je een deken hebt, gebruik deze om de brand te doven;
• Gebruik geen zalf of olie om de brandwonden te behandelen;
• Koel de brandwond met koud water voor minimaal 15 minuten.
• Heb je de politie of brandweer nodig voor calamiteiten, bel het centrale telefoonnummer 715-8000 of 717-8000 en bij levensbedreigende situaties bel 911.

Per 1 januari 2016 biedt de Belastingdienst CN de mogelijkheid om kosteloos contant te betalen

De kassa’s van Belastingdienst Caribisch Nederland zijn in 2015 gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om te betalen op het belastingkantoor. De Belastingdienst constateert dat bijna iedereen de overstap naar bancair betalen heeft gemaakt. Omdat er toch nog een beperkt aantal mensen zijn die liever contant betalen heeft de Belastingdienst met de Girobank gezocht naar een gratis oplossing. Vanaf 1 januari kunt u kosteloos contant te betalen bij de Girobank.

Betalingen kunt u bij de lokale banken doen via uw bankopdrachten. Indien u hierbij uw betaalkenmerk gebruikt kan de Belastingdienst een juiste betalingsverwerking garanderen.

De Belastingdienst heeft flyers in 3 talen (Papiaments, Engels, Nederlands) gemaakt om u te informeren over de mogelijkheden om via de bank te betalen waarin tevens een korte handleiding over het betalen van de verschillende belastingen. Deze kunt u afhalen bij de balie van het belastingkantoor of bekijken op onze website www.belastingdienst-cn.nl onder; ‘Het betalen van belasting aan de Belastingdienst Caribisch Nederland’.

Mocht u toch de voorkeur geven aan het contant betalen dan bestaat er vanaf 1 januari 2016 de mogelijkheid om dit kosteloos te doen. Dat kan bij de Girobank op rekeningnummer van de Belastingdienst # 21100017. Dit geldt voor alle betalingen op rekening van de Belastingdienst (dus ook voor betalingen aan het OLB, de Voogdijraad en het OM). Alleen via de loketfunctie van de Girobank kunt u kosteloos betalen. De overige banken brengen de normale transactiekosten voor een cash betaling in rekening.

Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met de Belastingdienst of de Girobank .

Eerste groep uit Mexico bezoekt Bonaire

Van 5 tot en met 12 december is een selecte groep van de belangrijkste duikcentra uitgenodigd om Bonaire te bezoeken tijdens een famtrip. Dit in vervolg op de recente deelname van Bonaire aan de beurs Expo-Buceo Mexico.

Deze beslissingnemers programmeren duikgroepen naar top duikbestemmingen en zijn geïnteresseerd om samen te werken met Bonaire. Bonaire is een unieke duikbestemming voor Mexicanen, vanwege het ongerepte Bonaire Marine Park, het belang van natuurbehoud en het zeer eenvoudig 24/7 ongelimiteerd kantduiken.

De groep werd uitgenodigd door de hotels Eden Beach, SunRentals en Divi Flamingo. Door Tourism Corporation Bonaire Latijns-Amerika was een goed georganiseerd programma opgesteld. Dit bestond uit hotelbezichtigingen, een eilandtoer, het ervaren van lokale en internationale gerechten, het genieten van outdoor activiteiten en de vrijheid om 24/7 te kunnen duiken.

Mexico is een potentiële markt voor Bonaire. Mexicaanse bezoekers kunnen via de belangrijkste steden in de Verenigde Staten met wekelijkse vluchten van United and Delta Airlines naar Bonaire reizen. Degenen zonder een Amerikaans visum kunnen reizen naar Bonaire via Panama met Copa Airlines, via Bogota met Avianca en nu ook via Cuba met Insel Air.

Mexico is een ideale markt voor een 7 nachten verblijf op Bonaire. Mexicaanse instructeurs, die naar het buitenland reizen met hun duikgroepen, doen dit voornamelijk tijdens het orkaanseizoen. Dit maakt het perfect voor Bonaire om duikers in het laagseizoen aan te trekken.

TCB wil graag de hotels Eden Beach, SunRentals en Divi Flamingo bedanken voor het mogelijk maken van deze reis.

Bonairiaanse regering dringt bij Curoil aan om om achterstand in levering gas weg te werken

De Bonairiaanse regering heeft bij Curoil aangedrongen om de nodige maatregelen te nemen om spoedig de achterstand in de levering van gas weg te werken. Dat heeft de regering in een brief van 16 december aan Curoil laten weten, daarbij is naar eerder gemaakte afspraken in mei van dit jaar verwezen.

Enige tijd geleden constateerde gedeputeerde Clark Abraham dat er weer problemen zijn ontstaan in de levering van gas. In de brief verwijst de regering naar de ‘Letter of Intent’ van mei dit jaar, waarin met Curoil is afgesproken dat de nv op kort termijn ervoor zorgt om de achterstand in de levering van gas weg te werken. Ook zou Curoil een aanvang maken met de ontwikkeling van een terrein met de nodige faciliteiten, om de gasflesssen op Bonaire zelf te kunnen vullen.

Inmiddels is gebleken dat de achterstand sinds augustus 2015 is ontstaan, pas na de feestdagen weg gewerkt kan worden, aldus Curoil. Het afgelopen weekeinde charterde Curoil een schip met daarop een container met 192 gasflessen van 100 lbs. Deze flessen zijn geleverd aan restaurants waar de situatie heel nijpend was en aan een paar huishoudens.

De Don Andres vaart de haven op 23 december binnen met twee containers uit Aruba, in een daarvan zijn er 192 flessen van lbs en 276 flessen van 20 lbs. In de ander container, die van Curgas, zitten 129 gasflessen van 100 lbs.

Op dinsdag 22 december zijn er 30 flessen van 20 lbs bij Rincon gedistribueerd en zijn er gasflessen geleverd bij de Curoilvestiging bij Mentor. Momenteel is Curoil bezig om de bestellingen van september en oktober af te handelen.

Daarbij hanteert Curoil de regel dat als een bestelling van twee gasflessen is geplaatst, er één fles wordt geleverd. Restaurants kunnen maximaal twee gasflessen krijgen. Op deze manier hoopt Curoil ervoor te zorgen dat met de feestdagen iedereen over gasflessen beschikt.

Invoering hypotheek garantie op Bonaire in de eerste helft van 2016

Hypotheek garantie wordt in eerste helft van 2016 geintroduceerd. Dit was het resultaat van een dienstreis van gedeputeerde Dirksz in Nederland begin december 2015. Hij sprak met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), over de invoering van een hypotheek garantie in 2016 op Bonaire.

Een hypotheek garantie biedt mogelijkheden voor hypotheekgever bij het sluiten van een hypotheek. Van belang is daarbij te benoemen dat een hypotheek met een hypotheek garantie, de hypotheekgever verzekert van een verantwoorde en betaalbare hypotheek die bij het inkomen van de hypotheekgever past.

Met een hypotheek garantie kunnen financiële risico’s van een eigen (koop)woning, zowel bij aankoop als verbouwing, worden beperkt. Een hypotheek garantie is een regeling die door een derde partij uitgevoerd wordt en niet door een overheidsorgaan. Voor de invoering van de hypotheek garantie wordt gestreefd naar eerste helft van 2016, de verantwoordelijke ministers moeten hierover nog een besluit nemen. Verdere afspraken die zijn gemaakt tussen het Rijk en de Overheid van Bonaire is dat er een communicatieplan zal worden opgesteld wanneer een hypotheek garantie zal worden ingevoerd. In februari 2016 spreekt Gedeputeerde Dirksz de stichting WEW (de beoogde uitvoerende partij) en het ministerie en zal de exacte datum voor de invoering worden vastgesteld.

Gedeputeerde Dirksz was er in Nederland op dienstreis voor follow up van de gemaakte afspraken tijdens de afgelopen CN-week. De invoering van een hypotheek garantie is een van de afspraken die is gemaakt tussen het Rijk en de OvB in de afgelopen CN-week. Deze afspraak vloeit voort uit de Woningmarktagenda. Met de invoering van de hypotheek garantie wordt er getracht de woningmarkt op Bonaire te bevorderen en het particuliere woningbezit te verbreden.

Radioprogramma over bestuurlijke processen overheid

Op 16 december 2015 was het alweer de 25e keer dat het programma ‘Bestuurlijke processen overheid’ werd verzorgd door de heer Willem Cecilia, thans eilandsgriffier van de eilandsraad bij het openbaar lichaam Bonaire, in het kader van zijn promotieonderzoek. Het programma wordt elke woensdag van 6 tot half 7 s’avonds uitgezonden via Radio Digital FM en op maandag herhaald van half 1 tot 1 uur in de middag.

Op 15 april 2015 is het eerste programma verzorgd met als onderwerp de uitleg waarom de eilandgedeputeerden na de verkiezingen, voor een periode aan kunnen blijven en in die periode tevens ook lid van de eilandsraad kunnen zijn. Het programma heeft als doel de complexe wet- en regelgeving op zodanige manier te presenteren dat het voor iedereen begrijpelijk wordt.

Door de processen binnen de overheid beter te begrijpen krijgt de bevolking meer inzicht in de uiteenlopende functies en taken van de overheid. Daardoor wordt het mogelijk dat democratische besluitvorming op bestuurlijk niveau meer inzichtelijk wordt met als gevolg dat invloed uitgeoefend kan worden op beslissingen die voor de hele samenleving van belang zijn.

Een betere kennis van bestuurlijke processen leidt tevens tot meer transparantie en verhoging van de kwaliteit van beleid op Bonaire, die op haar beurt meer vertrouwen in de overheid teweeg brengt als ook betrokkenheid. De heer Cecilia is momenteel bezig met een promotieonderzoek voor de graad van ‘Doctor in de Business Administration (DBA)’ onder leiding van professor dr.ir. Gilbert Cijntje van de ICUC op Curaçao in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De onderzoeksvraag bij dit wetenschappelijk onderzoek luidt als volgt: ‘In welke mate ervaren de burgers, maatschappelijke instellingen, de private sector, en oud bestuurders de invoering van een nieuw bestuursmodel in het openbaar lichaam Bonaire als zodanig dat gesproken kan worden van ‘good governance’? Welke factoren zijn aan te wijzen als belemmerende variabelen?’

Eerste Kerstkoopavond Kaya Grandi goed bezocht

Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft samen met de Bonaire Arts & Crafts Association (BACA) en de Downtown Business Association voor de eerste keer een Kerstkoopavond georganiseerd op zaterdag 19 december 2015.

Het evenement was een groot succes en de Kaya Grandi en het Wilhelminapark werden druk bezocht. Iedereen genoot van de Kerstsfeer, het doen van de laatste Kerstinkopen en de eetkraampjes. Er zijn veel foto’s gemaakt met de Kerstman, zowel met kinderen als met volwassenen. Alle opbrengsten uit de loterij en giften worden gedoneerd aan de Voedselbank. In totaal is meer dan $2800 opgehaald voor het goede doel. Tourism Corporation Bonaire en de organisaties willen iedereen bedanken, die geld gedoneerd heeft voor de Bonaire Voedselbank. Er zijn nog steeds een aantal mensen, die een prijs hebben gewonnen in de loterij en hun prijs niet hebben opgehaald. Kijk op de Facebook pagina van de Voedselbank om te zien of u iets gewonnen heeft.

Speciale dank gaat uit naar de sponsors, die een prijs hebben gedoneerd voor de loterij: Best Brands, Breeze ’n Bites, Compass, Digicel, Diver’s Diner Bar & Grill, Elements, Hans & Jannie Koning, It Rains Fishes, Jibe City, Karel’s Beach Bar, Must Sea, Plaza Beach Resort Bonaire, Sea Turtle Conservation Bonaire, Soap on a Rope, Spice Beach Club, Subway en Two of Us.

Winnaars internationale Bonaire Fotowedstrijd 2015 bekend

De tweede editie van de Bonaire Fotowedstrijd is succesvol geëindigd op 16 december 2015. Van de 705 foto’s zijn acht foto’s geselecteerd door internationale en lokale juryleden op Bonaire. Dit jaar was de Bonaire Fotowedstrijd niet alleen voor de Latijns-Amerikaanse markt, maar wereldwijd uitgezet. Deze editie had winnaars uit verschillende landen over de hele wereld: Brazilië, Nederland, Oostenrijk, Verenigde Staten, Venezuela en Costa Rica. Speciale erkenning gaat uit naar Fotograaf Jeffrey Stamer uit de Verenigde Staten. Hij had twee van de top foto’s, die meededen om de eerste plaats in de categorie “Professional Eco” (boven water).

De fotowedstrijd was in het Engels, Portugees en Spaans en werd gepromoot op social media over de gehele wereld. Voormalige bezoekers, die in 2013 en 2014 op Bonaire zijn geweest, werden ook gestimuleerd om deel te nemen. De wedstrijd nodigde zowel amateurs als professionele fotografen uit voor de categorieën “Onder Water” of “Eco” (boven water) en er zijn prijzen voor de eerste en tweede plaats.

Het zes maanden durende evenement bevorderde toerisme naar het eiland. “Het was geweldig om te kunnen genieten van de magie van fotografie, uitgedrukt in de gemaakte opnamen door elk van de bezoekers dit jaar”, aldus Yasmin Perez van Tourism Corporation Bonaire Latijns-Amerika (TCB-LA). Het was moeilijk voor onze lokale en internationale juryleden om de acht winnende foto’s te selecteren. De winnende foto’s worden gepubliceerd op www.Bonairephotocontest.com en op Instagram @Bonairephotocontest, zodat iedereen, die Bonaire een warm hard toe draagt, hiervan kan genieten.

TCB-LA wil de sponsors op Bonaire bedanken voor de geweldige prijzen voor de winnaars; Bellafonte Bonaire, Bruce Bowker’s Carib Inn, Buddy Dive Resort, Budget Rent A Car, Captain Don’s Habitat, Eden Beach, It Rains Fishes, Piet Boon Bonaire, Rum Runners, Sorobon Beach Resort, SunRentals Bonaire en VIP Diving.